Cimarosa vzw
+32 9 223 37 40
info@cimarosa.be
ConcerTour 1997
Schubertiade in Schwarzenberg
van vrijdag 19 tot donderdag 25 juni 2020. Deze reis is volzet.Een Cimarosareis naar de Schubertiade in Schwarzenberg is een onvergetelijke ervaring.
Ook in  juni 2015, 2017 en 2018 waren we er bij. We genoten van prachtige concerten, het landschap van het Bregenzerwald en het luxueuze en gastronomisch hoogstaande hotel.
Het mooie weer en het fijne gezelschap kregen we er bovenop!
De pastorale omgeving en de bijzondere ligging van de concertzaal in het berglandschap zorgen voor een intense beleving bij het beluisteren van de prachtige muziek van Schubert en tijdgenoten.


Het reisprogramma

We verblijven in Mellau in Hotel Sonne ****, een schitterend, hedendaags hotel.
Neem alvast een kijkje op de website van het hotel www.sonnemellau.com .
Bij de vorige Schubertiadereizen (2015 – 2017 - 2018) werd het hotel door de deelnemers unaniem zeer hoog gequoteerd.
Culinair worden we er echt verwend en de wellness- en SPA-voorzieningen zijn uitnodigend (o.a. binnen- en buitenzwembad). In Hotel Sonne verblijven we op basis van volpension.
Bij de middaglunch zijn niet-alcoholische dranken in de prijs inbegrepen.

Dit jaar reizen we met de trein tot in Ulm (in 1e klasse).  We zijn ervan overtuigd dat hierdoor de reis niet alleen sneller en ecologisch meer verantwoord, maar ook heel wat comfortabeler zal zijn. De heen en terugreis kan hierdoor telkens vlot op één dag gebeuren. In Ulm wacht ons een luxeautocar op en brengt ons naar Mellau.

Eenmaal in Mellau aangekomen, staat alles in het teken van natuur en muziek. Het prachtige landschap van Vorarlberg nodigt uit tot rust en ontspanning.
De kabbelende beekjes, de besneeuwde bergtoppen, de groene alpenweiden, allen brengen ze ons in vroegromantische sferen. De Schubertliederen kunnen zich geen mooier kader wensen om uitgevoerd te worden!

Het Bregenzerwald is een paradijs voor de wandelaar. Vanuit het hotel staan enkele plaatselijke wandelingen op het programma. Met de kabellift gaan we ook de Diedamskopf, de Kanisfluh en de bergen rond Bezau bezoeken. Het uitzicht is adembenemend. Wie wil kan er enkele uurtjes wandelen, anderen kunnen dan weer vanop de terrassen genieten van het uitzicht!


Het muzikale programma

Het blijft telkens weer spannend, maar het is ons gelukt: de tickets voor de vijf aangevraagde concerten (telkens 1e categorie) zijn reeds in ons bezit!


Concert 1: zaterdag 20 juni 2020 – 20u
Liedrecital Christoph Prégardien (tenor) en Julius Drake (piano)

Franz Schubert: An die Leier, Herbst, »Schwanengesang« (Lieder nach Gedichten von Ludwig Rellstab)

Robert Schumann: Liederkreis op. 24 nach Gedichten von Heinrich Heine

Franz Schubert: »Schwanengesang« (Lieder nach Gedichten von Heinrich Heine)


Concert 2: zondag 21 juni 2020 – 16u
Brenda Rae (sopraan) · Sophie Rennert (mezzosopraan)· Julian Prégardien (tenor)· Manuel Walser (bariton)
Malcolm Martineau (piano) · Julius Drake (piano)

Robert Schumann: Sehnsucht; Drei Gedichte, op. 30; Spanisches Liederspiel, op. 74; Minnespiel, op. 101; Spanische Liebeslieder, op. 138

We krijgen hier een unieke gelegenheid om de uitvoering van deze werken mee te maken. De liederen van deze bundels zijn gecomponeerd voor verschillende stemsoorten . Ze bevatten zowel solistische als meerstemmige liederen. Slechts weinig festivals kunnen deze werken programmeren. Het wordt een reis naar het romantische hart van de muzikale 19e eeuw met topuitvoerders!

Concert 3: maandag 22 juni 2020 – 20u
Pianorecital Igor Levit

Ludwig van Beethoven
Sonate in E, opus 109
Sonate in As, opus 110
Sonate in c, opus 111

Ook Schwarzenberg huldigt Beethoven in 2020, en hoe! De drie laatste pianosonates zijn een absolute mijlpaal in de muziekgeschiedenis.

Concert 4: dinsdag 23 juni 2020 – 16u
Quatuor Ebène

Ludwig van Beethoven
Nr.1 in F, opus 18,1
Nr. 10 in Es-Dur, op. 74 »Harfenquartett«
Nr. 9 in C-Dur, op. 59/3 »Rasumowski

Na een liedrecital, een liedertafel en een pianorecital genieten we vandaag van een gerenommeerd strijkkwartet.

Concert 5: woensdag 24 juni 2020 – 20u
Liedrecital André Schuen (bariton) – Daniel Heide (piano)

Franz Schubert
Die schöne Müllerin

We nemen afscheid van Schwarzenberg met een hoogtepunt uit het oeuvre van Franz Schubert en van de liedkunst tout court. De Italiaanse bariton Andrè Schuen, drietalig opgegroeid in Zuid-Tirol, begon zijn muzikale loopbaan op de cello, maar koos uiteindelijk voor een zangstudie. Het wordt steeds duidelijker dat dit toptalent (1984) een waardige opvolger wordt van de gouden generatie Prégardien – Hampson.

Deelnameprijs:

2.330€ op basis van een tweepersoonskamer.
Toeslag single: 265€


Inbegrepen:

-          Treinreis Brussel Zuid /Ulm (H/T) in eerste klasse.

-          Transfer Ulm / Mellau (H/T) in luxeautocar.

-          Alle transfers ter plaatse, zoals beschreven in het programma, met luxeautocar.

-          Zes  overnachtingen in Hotel Sonne **** in Mellau.

-          Volpension van 19 juni ’s avonds tot 24 juni ‘s ochtends in Hotel Sonne te Mellau.

-          De tickets voor de vijf concerten in eerste categorie (waarde: 365€).

-          De Bregenzerwald Card voor gratis gebruik van de bergliften.

-          De verplaatsingen naar de concerten met de shuttlebus.

-          De inleidingen op de concerten.

-          De voorbereidende vergadering.


Niet inbegrepen:

-          De drank bij de avondmaaltijden ( de niet-alcoholische dranken bij de middagmaaltijd zijn wel inbegrepen).De annuleringsverzekering
:

Volgens de wet moeten wij u de vrije keuze laten om zelf bij de verzekeringsmaatschappij van uw voorkeur een verzekering af te sluiten. Daarom is de annuleringsverzekering niet inbegrepen in de prijs. Onze technische partner ConcerTour zal u wel een voorstel doen bij het verzenden van de factuur. U kunt zich ook via een andere maatschappij verzekeren. Wij raden u in elk geval ten sterkste aan een verzekering te nemen.BELANGRIJKE OPMERKING

Deze reis is bijna volgeboekt, maar we hebben enkele extra kaarten kunnen  bekomen  (eerste en tweede categorie) voor de concerten 1,2en 4. Voor concert 3 (Igor Levit).hebben we momenteel nog 2 kaarten en staan we op de wachtlijst voor bijkomende. Als u nog mee wilt moet u snel contact nemen met Hilde Matthys.

hildematthys@cimarosa.be – 09/ 223 37 40